Informacje o tarczy inflacyjnej 2.0
Kanał RSS
Nie dodano kanału RSS
Kminek może zachować swój smak i zapach na długie miesiące, szczelnie przechowywany w zamkniętych pojemnikach z dala od światła. Zaleca się, aby dodać nasiona pod koniec gotowania, gdyż podczas długiego gotowania robi się gorzki smak. Ma istotne znaczenie w kuchni Niemieckiej, Austrii, Europie Wschodniej i Skandynawii. Stosowany jest główni... |
Kminek może zachować swój smak i zapach na długie miesiące, szczelnie przechowywany w zamkniętych pojemnikach z dala od światła. Zaleca się, aby dodać nasiona pod koniec gotowania, gdyż podczas długiego gotowania robi się gorzki smak. Ma istotne znaczenie w kuchni Niemieckiej, Austrii, Europie Wschodniej i Skandynawii. Stosowany jest głównie do pieczonych jabłek, wieprzowiny i kiełbas. Przyprawa nadaje się do tłustych potraw np tłusta wieprzowina, gęsina i kaczka. |
Huzarska pikantna to doskonała mieszanka do gulaszu po węgiersku, leczo z cukinii , sałatek , dań z kociołka oraz steków
Kminek to jedna z najstarszych znanych i wykorzystywanych przez człowieka roślin przyprawowych. Znaleziono jego ślady w wykopaliskach z młodszej epoki kamienia, bardzo popularny był również w starożytnym Egipcie. Kminek zwyczajny to roślina dwuletnia, występująca pospolicie na terenie prawie całej europy, północnej Afryki oraz wschodniej Azji.