Ostatnio przeglądane
Przyprawa kuchni Indyjskiej
Informacje o tarczy inflacyjnej 2.0
Kanał RSS
Nie dodano kanału RSS
Nowy produkt
![]() |
Przyprawa kuchni Indyjskiej |
28 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Kozieradka ziarno
![]() |
Przyprawa kuchni Indyjskiej |
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Młode liście oraz kiełki są jadane jako warzywa, a suszone używane do wzbogacania smaku gotowych dań
(suszone liście mają gorzki smak i charakterystyczny silny zapach)[5]. Nasiona są używane jako przyprawa zwana kozieradką
(m.in. do przygotowania zalew do marynat, proszku curry, makaronów, pieczywa i potraw mięsnych).
Znaczenie w kuchniach świata
Spotyka się ją głównie w kuchni hinduskiej oraz w tajlandzkiejW Jemenie kozieradka jest jednym z głównych składników
narodowej potrawy zwanej Saltah, pojawia się ona także często
w takich hinduskich i pakistańskich daniach jak: dahls czy mieszance przyprawowej panch phoron.
Efektem ubocznym spożywania nawet małych ilości tej rośliny jest zapach curry lub syropu klonowego w moczu i pocie osoby spożywającej kozieradkę.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
6,87 zł
53,00 zł
10,25 zł
22,81 zł
19,82 zł
130,00 zł
24,00 zł
41,00 zł
10,27 zł
3,66 zł
4,05 zł
8,75 zł
15,08 zł
14,27 zł
6,00 zł
6,24 zł
42,78 zł
7,81 zł
13,35 zł
4,46 zł
21,14 zł
14,79 zł
9,40 zł
12,50 zł
Płatek Chilli
Przyprawa kuchni włoskiej Pomidor igiełka
Gorczyca czarna ziarno
Zioła Małgorzaty